Dodge Dart Forum banner
1 - 20 of 45 Posts

·
Mopar 13 Moderator
Joined
·
5,445 Posts

·
Registered
Joined
·
445 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
Not bad.

What are your mods and what was your 60'?
I'll have to check my ticket when I get home for my 60'. I have Injen CAI, RRM Spectrum (for the 2.4L) and pulley, RRM header blanket and Hearthrob cat back. I run Autolite coppers and I've removed the center 4 AGS shutters. It was a cool night last night in the low 60's-50's as the evening progressed. I did not remove anything from the car to shed weight, including my sub box. I was running on about a 1/4 tank of Shell 93. I thought I might be a tad quicker but was okay with it as this is about .4 sec faster than stock. I'm auto so I don't know that there is much I can do driving wise to do much better. I did not use autostick and I did pre-load (powerbrake) before launch. I will remove my sub next time and try a few different things including autostick to see if I can break 16.0. It was damn fun though :)
 

·
Registered
Joined
·
445 Posts
Discussion Starter · #13 ·
So is nobody going to ask...:big smile: did you and your son line up together and was Dad faster than son???...:cool:
Unfortunately we ended up too far apart in the staging lanes :( He ran a 15.2 at 91 mph! I really would have liked to though, wouldn't have minded getting my a** kicked by him for a great picture to go home with :) I was so happy to see him thoroughly enjoying what was a special moment in time for both us. Thank you for asking!
 

·
Registered
Joined
·
2,310 Posts
I did not use autostick and I did pre-load (powerbrake) before launch. I will remove my sub next time and try a few different things including autostick to see if I can break 16.0. It was damn fun though :)
Very nice run! Here are some hints...

1) Use autostick because it shifts faster/firmer :)
2) Shift 1st to 2nd at 5100rpm
3) Shift 2nd to 3rd at 5300rpm
4) Shift 3rd to 4th at 5800rpm

If you use the normal function of the transmission it will attempt to shift 1st to 2nd at redline. After 5500rpms the 2.4 struggles and almost acts like it hits a wall in 1st and 2nd gear. This causes quite a bit of time loss. In the higher gears the upper rpms open up a lot more. Judging by your time of 16.2, I bet you could get low 15's easily, especially if you removed your sub.
 

·
Registered
Joined
·
445 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Very nice run! Here are some hints...

1) Use autostick because it shifts faster/firmer :)
2) Shift 1st to 2nd at 5100rpm
3) Shift 2nd to 3rd at 5300rpm
4) Shift 3rd to 4th at 5800rpm

If you use the normal function of the transmission it will attempt to shift 1st to 2nd at redline. After 5500rpms the 2.4 struggles and almost acts like it hits a wall in 1st and 2nd gear. This causes quite a bit of time loss. In the higher gears the upper rpms open up a lot more. Judging by your time of 16.2, I bet you could get low 15's easily, especially if you removed your sub.
Thanks for your advice on this! That makes sense as I've kind of felt the "wall" you're talking about too. When I've auto-sticked it a little lower rpm during WOT than the computer would normally shift it does seems to shift harder like there is more available torque. I will be removing my sub and autostick it next time at the rpms you noted and see what happens :) Thanks again man!
 

·
Premium Member
Joined
·
4,841 Posts
I'll have to check my ticket when I get home for my 60'. I have Injen CAI, RRM Spectrum (for the 2.4L) and pulley, RRM header blanket and Hearthrob cat back. I run Autolite coppers and I've removed the center 4 AGS shutters. It was a cool night last night in the low 60's-50's as the evening progressed. I did not remove anything from the car to shed weight, including my sub box. I was running on about a 1/4 tank of Shell 93. I thought I might be a tad quicker but was okay with it as this is about .4 sec faster than stock. I'm auto so I don't know that there is much I can do driving wise to do much better. I did not use autostick and I did pre-load (powerbrake) before launch. I will remove my sub next time and try a few different things including autostick to see if I can break 16.0. It was damn fun though :)
Much better than I! lol I went to the track for my first time a couple weeks ago (Summit race park in Norwalk), and I was a tad bit too pedal happy when the light went green :wink:

I ran a 17.8! haha I spun my ass off all the way until third gear. Normally I never spin in second and I launched at around 2500 rpms but I hook way better on normal streets than I did on the track that night. lol Usually i get traction right into second but not that night. I was going every other way but forward hahahaha Driver mod needed :p But it was a blast! Can't wait to go again and hopefully get my launch down :) I wish my friends would have gotten a video. I would have loved to see my car spinning away lol I did finished at 82.2mph, and my 60 was 3.110 haha

But I did have fun for my first time! That's all the matters
 

·
Premium Member
Joined
·
2,199 Posts
I know it's not a Dart but this is my 24 year old son who recently acquired his Mini after returning from Afghanastan (82nd Airborne, hoorah!!) racing a Charger. It was his first time doing the 1/4 mile after years of watching me. It was a night to remember for us :)


View attachment 50398
My 24 year old son is in the Army. Currently stationed in Georgia. Thank your son for his service. :wink:
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Had a chance to take the Rallye to the track tonite. Only mod is an Injen 2.0 intake. Best ET was 16.42 best 60ft was 2.32 and MPH was 85. After a couple runs I did lower front pressure to about 28 PSI and 5 out of ten runs were in the 16.40. So wanted to match your 16.20..lol :) Wish that tune would come out soon..lol :yawn:
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Temp was round 75F. Was a Friday nite test and tune. Didn't even really get to cool it down. lol. Basically lifted the hood once in awhile to at least let the Injen intake to cool to the touch. I think I was doing good with the launch. All runs but 1 were with trac off. The one run I did with it on ( forgot to turn off..lol) got the same 2.3x 60ft. So I guess I was driving better than the computer cause it just flashed trac on for a milli sec. Was at the limit for traction with stock 17" Kumho. Did find and pick on a new Civic coupe( not an SI). Trashed him 2 for 2..lol. Think he had an intake and typical loud exhaust. First run he flubbed the launch(2.6 60ft) but second was good and had 2 car length on him. Ran a Caliber SRT couple time to ( no chance for me he was running 14.5 to 14.7 ) and took him with my good launches till bout 300ft..lol. then his turbo overpowered me :eek: Experimented to with 3 threw the traps ( rev limiter about 100ft before traps but same 16.4x at 83.5 mph ) and quick upshift to 4 ( same 16.4 @ 85.1 mph).
 
1 - 20 of 45 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top